Iceland

View listings

Realigro.com.hr je prva tražilica širom svijeta za promet nekretninama pomoću koje možete, bilo gdje u svijetu, pregledavati popise stambenih nekretnina za prodaju Iceland

Nekretnina na prodaju na Islandu

Unatoč neizvjesnosti političke i ekonomske klime, prosječna cijena imovine za prodaju na Islandu bilježi najveći porast u posljednje tri godine.

Prosječni rast iznosi 6%, u odnosu na 4,1% zabilježen u 2015. godini. Island prvi put po prvi puta od 2006. godine, kada je pokrenut Indeks globalne cijene kuća.

Otok je zabilježio iznenađujuće 14,7%. Rastuća ekonomija, dva smanjenja kamatnih stopa i sve veći angažman stranih investitora pomažu objasniti porast prosječnih cijena nekretnina na Islandu u posljednjih dvanaest mjeseci za 9%.

Reykjavik je karakterističan za obojene krovove, blistavo svjetlo na sjeveru i značajan kompromis na energetskoj fronti. Sa samo 115 tisuća stanovnika, glavni grad Islanda može imati veliki utjecaj na globalnoj razini, a cilj joj je da postane potpuno neovisan o korištenju fosilnih goriva za 2050 i postao "vodikovodno gospodarstvo".

Visoka kvaliteta života odražava se u nekretninama za prodaju. Stambeno tržište u Reykjaviku doživjelo je boom i po cijenama i prodaji, u posljednjih pet godina. Između druge polovice 2016. i svih 2017 cijena nekretnina za prodaju na Islandu porasla je u prosjeku za 13%, s maksimumima od 15%. Prosječna prodajna cijena apartmana danas je oko 450 tisuća eura.

Island mijenja kožu. Odlučio je to učiniti poboljšanjem umjetničke scene svojeg glavnog grada Reykjavik, pretvarajući nekadašnje industrijsko područje luke u kulturno središte, uključujući konceptne trgovine, umjetničke studije, klubove, hotele, sobe za snimanje i nedavnog, značajnog otvaranja Kuća Marshall. Otvoren prošlog ožujka, to je stara tvornica gajenja koju su studio Kurt og Pí arhitekti pretvorili u postmodernistički pole koji je bio domaćin studija i galerije posvećene Olafuru Eliassonu i dva urednika koji su napisali povijest islandske umjetničke scene: Kling i Bang i The Living Art Museum.

Karta, kretanje cijena i statistike

Povezano Nekretnine

Cod. 37128

Prodaja Poljoprivredno gospodarstvo, Iceland, Austurland, Egilsstaðir, Stóra-Bakka

5,912,400.00HRK
Prodaja
Poljoprivredno gospodarstvo

260000 m²
Prekrasna farme na istočnom Islandu sa 7 zgrada! Stóri-Bakki nalazi se u srcu Istočne Island, samo 25 km udaljen od grada Egilsstaðir i samo 5 km o...
Cod. 4957

Prodaja Poljoprivredno zemljište, Iceland, Grímsey, Grimsey, Grimsey

7,390,500.00HRK
Prodaja
Poljoprivredno zemljište

2500 m²
Zemljište na prodaju
UNAVAILABLE
Karta, kretanje cijena i statistike
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB